Ingebouwde techniek en motorisering


Motorisering

John Deere
Sinds 1975 ontwikkelt John Deere, Specialist van "Off-Highway"- Dieselmotoren (100 – 300 Pk), ook individuele oplossingen voor jachteigenaren met als grote voordeel dat John Deere een bewezen en beproefd merk is. Dit tezamen met een betrouwbaar ondersteunend service netwerk – wereldwijd, maakt het de ideale hoofdmotor voor uw Cruising Home. John Deere heeft een bewezen robuustheid, uitstekende koppel prestatie, gunstig brandstofverbruik ( een van de laagste op de markt), en het gemak van onderhoud - dit alles maakt dat John Deere de allerbeste keuze is. Iedere dag weer.

Hybride aandrijving
Wij rustten uw CRUISING HOME naar wens met een Diesel- Hybride aandrijving uit. Hierbij heeft u de keuze uit twee watergekoelde elektromotoren van 30 kW en een Solar pakket, ondersteund door een generator of een dieselmotor waarbij de elektromotor parrallel op dezelfde schroefas geplaatst zit.

Buitenboordmotor aangedreven
In de modellenrange Traveller 1200 kunnen wij naar wens een krachtige buitenboord motor instaleren. Vooral voor langzaam stromend water kan deze variant qua kosten een waardig alternatief zijn.

Stroomvoorziening
Robuuste betrouwbaarheid, hoge kwaliteit en innovatie " Cummins - Onan " marine generatoren zijn in de laatste 70 jaar uitgegroeid tot de wereldleider op generator gebied. De generatoren zijn perfect geluiddicht, trillingsvrij en voldoen aan de hoogste emissienormen. "Cummins - Onan" heeft's werelds grootste ondersteunend netwerk.

Keerkoppeling
ZF Marine in Friedrichshafen is een van de meest gerenommeerde keerkoppeling fabrikanten in de wereld. ZF Marine; Een mechanische overbrenging, met een extra zachte koppeling en oliegesmeerde overbrenging in een gesloten tank systeem.


Technische installatie buitenom

Shipsonic Biologische Antifouling
Het verwijderen van algen, mosselen en zeepokken op de romp is een van de dure onderhoudswerkzaamheden op schepen. Wij rusten uw CRUISING HOME daarom standaard uit met een „Shipsonic ultrasound systeem". De Shipsonic is speciaal ontworpen om de reeds aanwezige algen te vernietigen en aangroei van algen te voorkomen. Het voorkomt ook de aangroei van schelpdieren en zeepokken aan de scheepsromp.
De Shipsonic produceert meerdere ultrasone geluidsgolven die zich voorplanten door polyester, staal aluminium en water. Deze ultrasone geluidsgolven verhinderen de aangroei van algen en schelpdieren.

Boeg en hekschroef
Met een boegschroef kunt u uw CRUISING HOME eenvoudig in iedere jachthaven inparkeren. Seriematig installeren wij een „Sidepower boegschroef“, welke u dynamisch (proportioneel) per Joystick bedienen en vergrendelen kunt. De hekschroefbuis is reeds standaard ingebouwd zodat u ten allertijde ook nog een hekschroef kunt inbouwen.

Telescopische spudpaal
Het ankeren is gewoonlijk een ingewikkelde en vuile taak. Optioneel installeren wij een telescopische spudpaal anker. Een lange stalen telescopische pijp (2-4 m), gemonteerd aan een kettinglier en in een gesloten systeem wordt neer gelaten naar de bodem en fixeert daarmee uw CRUISING HOME. Met een druk op een knop en de telescopische buis terugtrekt. Met één druk op de knop wordt de spudpaal eenvoudig weer omhoog gehesen.

Zonne energie
Naar wens rustten wij uw CRUISING HOME met zonnepanelen uit. Hiermee kunt u het boordnet voeden, of via een zonneboiler u voorzien van warm water. U zou zelfs het overschot van de opgewekte energie kunnen verkopen aan de netbeheerder.

Windmolen
Optioneel kan er een geluidsarme windmolen geïnstalleerd worden voor het opwekken van energie.

Intelligente boordsystemen
Afhankelijk van hoe u uw CRUISING HOME gebruikt, installeren we optioneel de benodigde nautische instrumenten, zoals een automatische piloot, radar, marifoon en/of kaartplotter. Maar ook intelligente afstandsbediening systemen zijn mogelijk, zoals bijvoorbeeld verwarming besturing via smartphone, surveillance of webcam.


Technische installatie binnen

Dieselkachel verwarming
Kabola is een Nederlandse fabrikant van oliegestookte verwarmingsketels voor permanent gebruikt. Dankzij innovatie, de lange levensduur en uitstekende service is Kabola al 60 jaar marktleider in de scheeps- en jachtbouw. Met behulp van nieuwe technologie is ook een oliegestookte verwarminginstallatie schoon, zuinig en stil. Een Combi ketel van KABOLA is ideaal wanneer er zowel warmte vraag is én warm water vraag. Een alle in één systeem! Standaard wordt uw CRUISING HOME uitgerust met radiatoren maar, u kunt optioneel ook kiezen voor een vloerverwarmingsysteem.

Energieverzorging
De "Victron Energy" producten hebben een ongeëvenaarde reputatie , zowel in termen van technische innovatie en betrouwbaarheid en vakmanschap. "Victron Energy" biedt een breed scala van producten die geschikt zijn voor uw stroomvoorziening aan boord zijn.

Zelfstandige watervoorziening
Los van welke Marina infrastructuur dan ook, kunt u naar wens uw eigen water produceren met een watermaker en/of zelfs uw vuilwater zo te behandelen dat deze voor de volle 100% overboord gepompt mag worden. Dit zonder einige schade aan het millieu toe te brengen.


Optionele extra‘s

Webasto Panoramadak
Een bijzondere optie is het "Webasto panoramisch zonnedak". Door het indrukken van een knop opent in zich de woonkamer , een grote glazen zonnedak. Zo kunt u zittend aan de eettafel van de sterren genieten of op hete dagen genieten van een heerlijk frisse bries.

Airconditioning
Afhankelijk van hoe u uw CRUISING HOME gebruikt, bijvoorbeeld als een kantoor of een drijvende showroom, kunnen we ook de installatie van airconditioning of zonne-energie verzorgen.

Zwemplatform
Optioneel kunt u achter uw CRUISING HOME ook een zwemplatform laten plaatsen. Dit kan een vast of een klapbaar platform zijn. Tezamen met de ingebouwde zwemtrap kunt u gemakkelijk in en uit het water komen óf zelfs uw bijboot/jetski meenemn.

Boot garage
Bij de modellenrange Explorer kan er optioneel een garage in de spiegel ingebouwd worden waar u uw bijboot in parkeert.

Taal Taal DE Taal EN

Welkom op het water

Neemt u telefonisch contact met ons op. Wij zullen u persoonlijk te woord staan en sturen u graag geheel vrijblijvend en kosteloos een offerte toe.

Telefonisch niet bereikbaar?

Mochten wij onverhoopt telefonisch niet bereikbaar zijn, maakt u dan gebruik van ons contact formulier.

Vrijblijvende informatie aanvraag

Vraag nu gratis een eerste aanbieding aan

Neem voor vragen contact met ons op.

Navigation